Bunnings Petone

Location: 47 The Esplanade, Petone

Client: Seaview HP Ltd

Description: Major Design & Build

Value: $6.9 Million

Year: 2015-2016

Project Undertaken By: Peryer Construction WGTN Ltd

Design and Build contract for the 11,200m2 Bunnings NZ,  Petone Store.

It involved the conversion of the existing NZ Post Mail Centre into a new trade and retail warehouse along with associated landscaping and car-parking facilities. The duration of the project was six months and also involved the interior demolition of existing offices & storage buildings and temporary relocation of services. This required critical path programming to ensure we met our client’s and tenants scheduled opening date.

Construction Details

Construction Details – for Building Additions (1800m2)
• Concrete foundations
• Structural steel portals and wall framing
• Site poured precast panels
• Coloursteel roofing and wall cladding
• Aluminium shop-front windows & automatic doors
• Café and Ablutions fit out for new garden centre
• Mezzanine floors with offices
• Associated carparks and landscaping

Construction Details – For existing building (9400m2)
• Replace sections of existing concrete floors and grind & polish remaining floors
• New Lighting, HVAC, Fire, Security and Data Services to Bunnings Specs
• New fire wall and Making good to the existing exterior walls
• Coordination of Bunnings racking with all services
• Painting to Exterior walls for Bunnings branding