Wellington Waterfront – North Kumutoto public space

Location: Wellington Waterfront

Client: Wellington City Council

Description: Comprehensive redevelopment of the northern public space alongside the historic Kumutoto Stream.

Value: $8m+

Year: 2017 - 2019

Project Undertaken By: Peryer Construction WGTN Ltd

At the commencement of this project, we were aware of the importance to manage and minimize any environmental impact during the construction works, therefore it was critical we worked closely with the Wellington City Council and Wellington Regional Council to adhere to all necessary environmental safe-guards, guidelines and restrictions. 

Scope:  Extensive hard landscaping elements, involving decking at various angles and levels; rock armour installation and wharf reconstruction, landscape feature lighting including the award-winning, intricate Steel & Cedar Pavilion structure designed with our input – requiring attention to detail in the pre-construction stage and craftmanship during the construction phase. Significant liaison with community organizations, tenants of neighbouring businesses, and WCC departments occurred throughout the duration of the project to maintain and ensure uninterrupted public access due to stringent RMA & Consent requirements due to public space thoroughfare and inner-city traffic management compliance Te Atiawa to ensure all appropriate protocols are followed in respect of this extremely important cultural heritage.

http://isthmus.co.nz/project/north-kumutoto/

Kumutoto space wins Two Awards!

  • 2018 Timber Awards – Winner – Exterior Innovation
  • 2018 Best Awards – Gold Pin – Public & Institutional Spaces
All images copyright Above Ground LevelJob Information

Construction Details

.